Çorum BelediyesiZabıta Müdürlüğü ekiplerinin fırınlarda gramaj ve hijyen denetimlerini sürüyor. Mayıs ayından bu güne kadar yapılan denetimlerde 27 adet fırına yasal işlem yapıldı.
Çorum Fırıncılar Odası’nın aldığı karar gereği kentte Pazar günleri ekmek çıkmazken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cumartesi günü çıkan ekmeklerle ilgili gramaj denetimini sürdürüyor. Denetim sırasında fırınların hijyen standartları ve ekmeklerin gramajları titizlikle inceleniyor.
Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, halk sağlığını korumak ve haksız rekabeti önlem amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceği bildirildi. Candan, “Çorum’da Pazar günü ekmek üretilmemesi nedeniyle fırınlar Cumartesi günleri 300 ve 400 gram ekmek üretimi yapıyordu. Alınan kararla ekmek gramajına standart getirilerek 300 gram ve 400 gram ekmek üretimine son verilmişti. Bu standarda uyumayan fırınlara yönelik denetim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdük. 4 Mayıs tarihinden bu zamana kadar 547 denetim gerçekleştirdik” dedi. – ÇORUM
Haber Kaynak : SONDAKIKA.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
24 Mart 2025SPOR
24 Mart 2025GÜNDEM
24 Mart 2025SPOR
24 Mart 2025SPOR
24 Mart 2025GÜNDEM
24 Mart 2025GÜNDEM
24 Mart 2025